1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2013. május 4., szombat

80 ÉV UTÁN MÉGIS FÜRDŐVÁROS LESZ A TABÁN?


Budapesté lesz a pazarul felújított Rác fürdő?

A főváros többségi tulajdonába kerülhet a Rác fürdő, a budapesti városvezetés ugyanis úgy döntött, kivásárolja a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) a projektből - értesült a Napi Gazdaság. A gazdasági napilap információi szerint az üzlet megköttetett és a fürdő a több mint 7 milliárd forintos hitelállomány harmadáért - 2,7 milliárd forintért - kerülhet át a fővároshoz, így Budapest többségi részesedést szerezhet a fürdőt felújító és a mellette levő telken négycsillagos szállodát felépítő Rác Nosztalgia Kft.-ben. Honnan van erre pénze a fővárosnak, ne kérdezzük. A napilap értesüléseit a főpolgármesteri hivatal sajtóosztálya megerősítette, az MFB sajtóosztálya ugyanakkor lapzártáig nem válaszolt kérdéseikre.

A felújított fürdő és a mellette lévő hotel éppen három éve készült el, és azóta is üresen áll. Az üzemeltetésre az elmúlt években egy sor nemzetközi hírű hotel  és vállalkozás tett ajánlatot, de a tulajdonosok közti vita és a hiteltörlesztés körüli nézeteltérés lehetetlenné tette a megnyitást, amire most reális az esély, ha a bank is elfogadja a tulajdonosváltást. 150 éve 1860-65 között még gyorsabban ment az ügylet és a felújítás is. A timelord.blog.hu a fürdő akkori állapotáról közöl néhány képet.







kassius

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése