1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2014. augusztus 5., kedd

DÖBRENTEI UTCÁBAN A HELYZET MÉG MINDÍG VÁLTOZATLAN


Hamisítatlan tabáni hangulat a Döbrentei utcában  2014 augusztus












Alig egy hete írtunk helyzetjelentést a Döbrentei utcában uralkodó állapotokról.Az ottlakók tudják igazán átélni a helyzet komolyságát.
.


Az alábbi képeket  S.N készítette.aki egy hete még pozitívan nyilatkozott
a kilátásokról. A helyzet azóta  annyiban változott,hogy időközben az ő türelme is elfogyott és egy kerületi közösségi oldalon közzétette  az alábbi fényképeket.
Csodálkozott, hogy a moderátor másnapra letörölte.Pedig egyszerű.Hogyan is illene az Andy Vajna tízmilliós partyját vagy Balázs Fecó díszpolgárságát méltató  cikkek közé egy egyszerű tabáni polgár hétköznapi jajkiáltása.


















Itt akár akadályversenyt is lehetne rendezni







Az éjszakai közvilágitás romanikája





Pedig van megoldás.A legegyszerűbb persze az lenne,ha gyorsan és szakszerűen befejeznék a munkálatokat,de ne legyünk telhetetlenek.A valamikori Tabánban volt  egy ember arra alkalmazva ,hogy éjjel  a kapatosan  távozni kívánó vendéget  lekísérje a Kereszt téri Albecker-ből  az Erzsébet hídig az első konflisig,vagy villamosig.


Javasoljuk a polgármester úrnak, alkalmazzon olcsón helyi hajléktalant
Lámpás Rudi szerepére -talán maradt  még az "egyker blog" finanszírozása mellett némi kerete erre-aki  a lakókat a sötétben a törmeléken át hazakíséri házuk kapujához.Nem tökéletes megoldás, mert az utca továbbra is feltúrva marad, de hát ne legyünk telhetetlenek.
A blogban azután  meg lehetne írni a polgármester úr újabb nemes cselekedetét.
Jól jön az így önkörmányzati választások előtt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése