1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaeum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)
Article and photo copying is prohibited

2016. szeptember 28., szerda

SZÜRET A JÓKAI KERTBEN



SZÜRET A JÓKAI KERTBEN
Bp XII. Költő u  21 2016 0któber 7  14 órától

Jókai Mór, a nagy mesélő szőlősének helyén a Kadarka Kör bő száz év szünet után szeretné újraalkotni a hajdan híres Budai Vöröst, a régi Pest-Buda borát. A most bejárható tőkesorok az országlegkülönbözőbb részéről származó szőlőket kínálják, amelyek így együtt alkotják a Kadarkáink Kertjét. Lesz szüreti tánc, borkóstoló és harmonikaszó, gyerekeknek is játszanivaló.

Szeretettel hívják és várják Önt és kedves családját(rokonait, barátait, ismerőseit):
Laborfalvi Róza (hétköznap Saly Noémi kadarnagysád), Jókai Mór (civilben Tóth Yózsi kadarnagy),
a Kadarka Kör,
Hegyvidék Önkormányzata,
a Svábhegyi Hagyományőrző Egyesület,
a Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság,
a Budapesti Városvédő Egyesület,
a Petőfi Irodalmi Múzeum,
a Kadarka Szalon,
a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kadarkáink Kertje szüreti mulatságára.

A program első órájában a főszereplő:a szőlő. Felhordása, taposása – gyerekek is bekapcsolódhatnak! – Laborfalvi Róza (Saly Noémi) és Jókai Mór (Tóth Yózsi) irányítása mellett zajlik majd.

Fellépnek a Tamási Áron Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium diákjai, a zsámbéki Lochberg Tánccsoport és a Svábhegyi Hagyományőrző Egyesülettáncosai.Három órakor kezdődik – és öt órakor ér véget –az idei Szüreti Mulatság.
Vendégeink a kóstolójegy megváltásával jogot szereznek, hogy megízlelhessék a tavaly itt taposott Budai Vörös borát, a frissen préselt mustot,s fogyaszthatnak borkorcsolyának a lilahagymás zsíroskenyérből.

Szórakoztatásunkról a FOLT együttes zenészei, a Lochberg táncosai,a Szomori Hagyományőrző Táncegyesület, Tauner Tiboróbudai nótafa és Drávusz János tangóharmonikás gondoskodnak.

Az immár hatodik svábhegyi szüret annak a program és akciósorozatnak újabb eseménye, amelynek 2016-ra valósult meg a célja: forgalomba kerültek az első palackok az ANNO 2015. évjáratának borából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése